Готуємо легкі морквяні котлети з манкою
Знадобляться:
морква (велика) – 4–5 шт.,
яйце – 1 шт.,
сметана – 1 ст. л.,
манна крупа – 3–4 ст. л.,
цукор, сіль – за смаком,
олія – для смаження;
для панірування – манна крупа або панірувальні сухарі.
Моркву помити і відварити до готовності (бажано до стану помірної м’якості, щоб не була сильно розварена та не розвалювалася). Дати охолонути, почистити і натерти на крупній тертці. В окремій мисці збити яйце, додати до натертої моркви, туди ж всипати манну крупу, сіль і цукор, додати сметану і ретельно перемішати. Дати постояти готовому морквяному фаршу приблизно 20 хвилин, щоб манка набухла.
Зліпити невеликі котлетки, обваляти їх у манній крупі або панірувальних сухарях і обсмажити на невеликій кількості олії до зарум’янювання з двох боків. Подавати на стіл можна зі сметаною.
Читайте також Риба, запечена з рисом та овочами: дуже простий рецепт