Готуємо крученики зі свинини з грибами
Знадобляться:
свинина (філе) – 500 г,
шампіньйони (або будь-які інші гриби) – 400 г,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
борошно – 3 ст. л.,
соняшникова олія – для смаження,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
базилік, орегано, коріандр (сушені) – за смаком.
М’ясо помити, обсушити і порізати поперек волокон шматками товщиною приблизно в 1 сантиметр, добре відбити молоточком, посолити і поперчити за смаком. Цибулю почистити і дрібно порізати, гриби помити, обсушити і порізати невеликими шматочками. Спочатку на розігріту сковорідку викласти гриби і смажити кілька хвилин, поки не випариться рідина. Потім додати порізану цибулю, розмішати, посолити і поперчити за смаком, додати спеції і готувати ще кілька хвилин. Відкласти вбік трохи грибної начинки – 2–3 ст. л.
Читайте також Страва на святковий стіл: м’ясна куля з грибами та овочами «Сюрприз»
На кожне свиняче філе покласти грибну начинку і згорнути рулетиком м’ясо, підвертаючи краї, щоб начинка не випадала. Скріпити кожен рулетик зубочисткою або обв’язати ниткою. Обваляти рулетики в борошні і обсмажити на олії з обох боків до зарум’янювання. Потім перекласти готові рулетики в сотейник, пересипаючи відкладеною грибною начинкою, залити гарячою водою так, щоб вона трохи покривала крученики, і тушкувати на маленькому вогні під кришкою хвилин 40–50. Можна ще трохи підсолити за смаком.
Подавати на стіл з будь-яким гарніром.
Рис із морквою та селерою: готуємо під час Рідзвяного посту на вечерю
Готуємо аличу: два безпрограшні рецепти на зараз і на зиму
Вареники із сиром: готуємо головну страву української Масниці
Печінка з гірчицею: рецепт швидкої родинної страви на вечерю