Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Готуємо чудові коктейлі для краси та здоров'я

31.12.2019 08:00
фото depo.ua
фото depo.ua
Узимку дуже важко обій­тися без підтримки імунітету, і кращим способом є вживання овочів та фруктів. Причому можна не тільки їсти їх свіжими, а й робити з них смачні коктейлі. Мі із задоволенням ділимося з вами декількома цікавими рецептами, скуштуйте на здоров’я!

Яблучно-морквяний фреш

Ця парочка — корисне поєднання, яке дає нашому організму багато найнеобхідніших речовин. Це справжнє джерело вітамінів, мікроелементів, пектинів і антиоксидантів. Такий коктейль благотворно впливає на серце й судини, буде корисним він при анемії та дієтичному харчуванні.
Треба взяти 3–4 середні моркви, 2 великі яблука та 2 ст. л. тертого кореня імбиру. Всі компоненти змішати в блендері в однорідну масу, влити склянку води і процідити. Якщо напій здається недостатньо солодким, можна додати трохи меду. Однак треба пам’ятати, що зловживати таким коктейлем не варто, особ­ливо якщо у вас підвищена кислотність, гастрит або виразка шлунка.

Буряк зі смаком апельсина

Буряк – незамінний продукт при хворобах щитовидної залози та печінки, атеросклерозі й гіпертонії, а також для стимуляції кровотворення. Крім того, насичений клітковиною буряк очищає кишечник від шкідливих речовин.
Треба взяти маленький сирий буряк, почистити, натерти на тертушці й віджати з отриманої маси сік. До соку додати сік апельсина, двох морквин і шматочок імбиру. Збити всі інгредієнти блендером в однорідну масу, дати трохи настоятися, тому що буряковий сік — єдиний, який не п’ють одразу після приготування, а настоюють кілька годин. Леткі речовини, що утворюються при взаємодії з молекулами кисню, можуть викликати нудоту й запаморочення.


фото interfax.by

Є і протипоказання: людям, у яких діабет або сечокам’яна хвороба, від такого коктейлю слід зовсім відмовитися.

Гарбузовий напій

Яскравий гарбуз не тільки заряджає оптимізмом, а й покращує перистальтику кишечника, роботу нирок, виводить з організму зайвий холестерин, попереджає розвиток гіпертонії та має м’яку заспокійливу дію.
Треба відварити 600 г гарбуза, порізати невеликими шматочками, скласти в ємність, додати до нього сік з двох лимонів та з одного грейпфрута (його можна замінити апельсином). Збити все в однорідну масу, потім додати трохи кориці, воду і, за бажання, кілька ложок меду. Такий напій буде корисний усім, а от діабетикам його вживати не варто.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися