Готуємо з цибулі без сліз та червоних очей
Коли ріжете цибулю, то у повітря виділяється ензим LFS, який у результаті перетворень та поєднань з іншими сполуками стає подразливим фактором для слізних залоз. Пропонуємо 7 способів уникнути подразнення та на додаток – рецепт цибулевих смаколиків.
Ланцюжок від того самого ензиму LFS, який виділяє у повітря цибуля, до сліз, які течуть з ваших очей, доволі довгий та непростий. Але, щоб не плакати, ми можемо або якимось чином зменшити виділення кількості ензиму, або створити перешкоду між очима та повітрям.
1. Ріжте цибулю у воді.
2. Покладіть цибулину на 25-30 секунд (не довше!) в микрохвильовку із середньою температурою.
3. Охолодіть цибулину в морозилці протягом 10-15 хвилин.
4. Надіньте окуляри для плавання.
5. Жуйте жуйку: коли ви це робите, ви дихаєте переважно через рот – відповідно, речовині, що підсилює сльозотечу, складніше дістатися «місця призначення».
6. Поставте поруч склянку з окропом – водяна пара допоможе створити захисний бар’єр і знизити концентрацію подразнюючих речовин у повітрі.
7. Замочіть цибулю в холодній воді на 10-15 хвилин. За цей час частина подразників виділиться у воду – і ви зможете нарізати овоч без будь-яких неприємних відчуттів.
Спробуйте приготувати цибулеві кільця за нашим рецептом, використовуючи ті способи позбавлення від сліз, які вам більше до вподоби.
Закуска з цибулі
Закусок до пива існує дуже багато. Зрозуміло, що їх можна купити в магазині, але їх можна зробити і самим з цибулі – вийде недорого та смачно.
Знадобляться:
500 г борошна
1 л олії
250 г кукурудзяного крохмалю
2 ч. л. соди
2 ч. л. солі
0,5 л газованої води
6 цибулин
У великій каструлі розігрійте олію до 185 °C.
Тим часом змішайте в окремій посудині борошно, кукурудзяний крохмаль, соду і сіль, а потім додайте газовану воду.
Збийте всі інгредієнти до однорідної маси – тісто має вийти за консистенцією як густа сметана.
Цибулю наріжте середніми кільцями і опустіть їх у кляр. Надлишки тіста струшуйте об стінки посудини. Обережно викладіть кільця цибулі на сковорідку з олією і обсмажте до золотистого кольору.
Готові смаколики викладіть на паперові рушники, щоб вони увібрали зайвий жир. Присипте їх сіллю і можете відразу подавати на стіл або поставте в духову піч, щоб зберегти їх теплими.
Раніше ми писали про те, як приготувати три страви з цибулі.
Ми писали також про те, як приготувати борщ «археологічний» з тушонки.
А ще ми писали про три найкращих рецепти квашеної капусти.
Більше корисних порад дивіться на нашому сайті.
Коли та як потрібно обрізати хризантеми: як провести правильно останні роботи на клумбі
Куркума: як приготувати напої з природним антибіотиком у сезон застуд
Як зробити грілку з «гуманітарки»
Як підготувати дерев’яні вікна до зими: способи та корисні поради