Цікава страва: смажимо капусту в сметанному клярі з часником і зеленню
Знадобляться:
капуста (невелика) – 1 шт.,
яйце – 2 шт.,
сметана (15 %) – 160 г,
вода – 100 мл,
соняшникова олія – для смаження,
борошно пшеничне – 6–8 ст. л.,
часник – 1–2 зубчики,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
паприка мелена – за смаком,
зелень свіжа (будь-яка) – кілька гілочок.
З головки капусти зняти верхні листки, зрізати виступаючу частину листя. Обмити їх, обсушити. Розрізати навпіл, потім кожну половинку покласти зрізом вниз і порізати на скибочки шириною приблизно 1–1,5 см. У каструлю налити воду, поставить на вогонь і довести до кипіння. Викласти в киплячу воду скибочки капусти і бланшувати на невеликому вогні 8–10 хвилин. Потім акуратно перекласти бланшировані капустяні скибочки в друшляк, щоб стекла вода. Часник подрібнити, зелень помити, обсушити і дрібно порізати.
Читайте також Улюблена страва по-новому: жульєн з куркою і грибами в булочках
Приготувати кляр: у мисці збити яйця до пишності, додати сметану, холодну воду, чорний мелений перець, сіль і паприку, часник та добре розмішати. Порціями додати борошно, кожен раз перемішуючи до однорідності. Готовий кляр має бути схожим на густу сметану. Занурити капустяні скибочки в кляр так, щоб вони були повністю ним покриті, викласти на розігріту сковорідку з олією і обсмажити приблизно 1–2 хвилини до золотистого кольору з обох боків. За необхідності олію підливати.
Потім обсмажені скибочки викласти на змащену олією форму, накрити фольгою і запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 15–20 хвилин. Подавати на стіл з будь-яким соусом.
Рис із морквою та селерою: готуємо під час Рідзвяного посту на вечерю
Збираємо білокачанну капусту: на що звернути увагу
Квашена капуста: два осінні рецепти, які стануть вашими улюбленими
Печінка з гірчицею: рецепт швидкої родинної страви на вечерю