Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Черешня: рецепти смачної консервації

22.06.2019 09:00
фото limonsu.ucoz.com
фото limonsu.ucoz.com
Черешня — одна з улюблених літніх ягід. Вона дуже корисна у свіжому вигляді, а як же приємно насолодитися цією ароматною ягодою узимку! Легкі рецепти з цієї соковитої ягоди — у нашій добірці.

Консервована черешня


фото eda-land.ru

Знадобляться:
черешня червона  – 1 кг,
вода – 1 л,
цукор – 7 ст. л.,
лимонна кислота – 0,5 ч. л.,
кориця (паличка) – 1 шт.,
бодян (зірочки) – 2 шт.,
гвоздика – 5 шт.
Черешню помити, обсушити на паперовому рушнику,
видалити кісточки і хвостики. Банки (0,5 або 1 л) простерилізувати й розкласти в них ягоди, вони повинні наповнювати банки до плічок. Зварити сироп: закип’ятити воду з цукром, постійно помішуючи, додати корицю, бодян і гвоздику. Коли сироп трохи охолоне, додати лимонну кислоту і ретельно перемішати. Залити черешню в банках сиропом, накрити кришками, але не закатувати. Банки з черешнею і сиропом обов’язково треба простерилізувати: півлітрові — протягом 10 хвилин, літрові — протягом 15. Після стерилізації банки закатати, перевернути, поставити на ковдру й укутати, залишити до повного охолодження.
Консервована черешня використовується і як начинка для випічки, і як прикраса та доповнення до різних солодких страв, і як самостійний десерт.

Варення з черешні з волоськими горіхами


фото www.gastronom.ru

Знадобляться:
черешня червона – 500 г,
цукор – 500 г,
волоські горіхи чищені – 150 г,
вода – 0,75 склянки.
Черешню помити, видалити кісточки. Волоські горіхи порізати на шматочки, трохи більші за черешневу кісточку. У кожну ягоду вкласти такий шматочок. З води й цукру зварити сироп, у киплячий сироп покласти ягоди та горіхи, що залишилися, довести до кипіння і зняти з вогню. Дати постояти 12 годин. Як сплине цей час, знову довести варення до кипіння і проварити 3 хвилини, після чого розкласти по стерилізованих банках і закатати. Зберігати у прохолодному місці.

Варення з черешні з апельсином


фото ogorodko.ru

Знадобляться:
черешня червона – 1 кг,
апельсин – 1 шт.,
цукор – 800 г.
Черешню помити й видалити кісточки. Апельсин помити, зняти з нього цедру й вичавити сік. У каструлі з’єднати сік апельсина, цедру й цукор, довести до кипіння і варити сироп протягом 1–2 хвилин. Потім додати черешню, проварити хвилин 5 і відставити на 12 годин або до повного охолодження. Після цього знову довести варення до кипіння, проварити на слабкому вогні 5 хвилин, потім розлити в заздалегідь стерилізовані банки й закатати, перевернути, дати охолонути. Зберігати в прохолодному місці.

Черешня з кісточкою на зиму


фото povar.ru

Знадобляться:
черешня червона – 750 г,
цукор – 100 г,
вода – за смаком (скільки піде).
Черешню помити й видалити хвостики. Воду для заливання черешень довести до кипіння. У заздалегідь простерилізовані банки (краще брати півлітрові) щільно укласти ягоди (але щоб вони не придавлювалися і залишалися цілими), зверху засипати цукром (на кожну півлітрову баночку — приблизно 50 г), залити окропом, щоб рідина не доходила до країв горлечка 1 см, накрити кришкою. Заповнені банки поставити в гарячу воду і стерилізувати 10 хвилин з моменту закипання води в каструлі. Потім банки закатати, перевернути й залишити до повного охолодження, після чого зберігати в прохолодному місці.

Автор:
Олеся Скачко

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися