Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Як вибрати підходящі пластикові вікна

Promo
17.12.2021 11:00

Вибір пластикових вікон важливий, адже від їх ефективності та надійності залежить комфорт мешканців будинку чи квартири. ПВХ-конструкції відомі своїми тепло- та енергозберігаючими характеристиками. Вони комплектуються антивандальною фурнітурою, зберігають тепло, захищають від сторонніх шумів. Найкращими серед існуючих варіантів вважають вікна Rehau від німецької компанії.

Від виробника залежить якість готового продукту. Німецька фірма постійно запроваджує нові розробки, винаходить інноваційні профілі з покращеними характеристиками. У її лінійці – системи, що відрізняються за товщиною, зовнішнім виглядом, призначенням, особливостями. Кожен зможе вибрати оптимальний для себе варіант.

Особливості конструкції пластикових вікон

Являють собою складні інженерні системи. В їх основі лежать металопластикові профілі – склопакети з ущільнювачем для герметичності з’єднань. Для відкривання та закривання встановлюється замикаючафурнітура. Від її якості залежить довговічність вікна та зручність у його використанні.

Пластикові рами зварюють із міцних профілів з металевим армуванням. Від внутрішнього прошарку чи камери залежать показники шумоізоляції та теплозбереження. Там, де перепади температур не бувають великими, можна встановлювати профілі з мінімальною товщиною. Наприклад, жителям південних регіонів із спекотним кліматом достатньо системи 60 мм.

Способи відкривання

Вікно має не тільки зберігати тепло та захищати від шуму. Важливо, щоб його можна було використовувати для провітрювання кімнати там, де це потрібно: у спальні, вітальні, на кухні. Для постійного повітрообміну між вулицею та приміщенням конструкції комплектуються припливними клапанами. На інших моделях установлюється фурнітура для провітрювання.

За способом відкривання вікна бувають:

  • двостулкові. Така стулка відкривається повністю після повороту ручки. Зазвичай одночасно вона рухається у внутрішній бік, тому потрібно подбати, щоб нічого не заважало відчиненню;
  • поворотно-відкидними. Відкриваються не лише навстіж, а й частково (для провітрювання). В останньому варіанті відкидається усередину, створюючи певний кут;
  • розсувними. Тут стулка просто відсувається у бік по спеціально обладнаному пазу. Це прості в догляді конструкції. Їх установлюють на балконах та лоджіях, майже не використовують для основного скління. Оскільки вони не такі герметичні та стійкі до ламання порівняно з іншими.

Висота та ширина стулки залежать від типу профілю. Зазвичай він буває не ширшим за 90 см. Якщо вікно більше, його розділяють на дві половини. Якщо ширина перевищує 2 метри, роблять три стулки, які можуть бути різними за розміром.

Вибір відповідного склопакета

Дляскління квартири, будинку, офісу використовують однокамерні та двокамерні системи. Склопакет – це герметична конструкція з двома або трьома стеклами та повітряним прошарком між ними, так званою камерою. Усередині неї знаходиться інертний газ, що поглинає холод та сторонні шуми.

Склопакети відрізняються за товщиною. Стандартне скло – 4, іноді 6 або 8 мм. Проміжок між ними різний. Товщина склопакета варіює від 24 мм приблизно до50 мм. Якість звуко- та теплоізоляції залежить від ширини: чим вона більша, тим кращі ці показники. Однокамерні моделі найбільше підходять для нежитлових приміщень, балконів, лоджій. Двокамерні вибирають для спалень, віталень, офісів.

Стекла відрізняються за експлуатаційними характеристиками. У сонячних,жарких регіонах, наприклад, установлюються тоновані. Вони пропускають менше сонячного світла, тому в дуже спекотний день у кімнаті буде прохолодно. Для надійного захисту та безпеки житла рекомендується армоване скло.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися