Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Як швидко позбутися мух у домі: 4 способи без «хімії»

06.08.2023 13:00
Фото: ukr.media
Фото: ukr.media

Літні дні можуть бути прекрасними, але разом з ними приходять і незапрошені гості – мухи. Вони можуть стати справжнім жахом: набридливі, докучливі та ще й небезпечні – адже «лапи» у них завжди брудні. Хімічні засоби часто є не найкращим виходом, особливо якщо у вас є діти або домашні улюбленці. Тому пропонуємо прості та ефективні народні способи, які допоможуть вам швидко позбутися мух у будинку.

Використання лаванди. Лаванда – це аромат, який мухи не терплять. Накрапайте декілька крапель ефірної олії лаванди на ватний диск і розмістіть його в тих місцях, де зазвичай збираються мухи – на підвіконні, поруч зі стільцями, біля входу. Мухи будуть уникати цих місць.

Використання оцту. Це чудовий засіб, щоб відганяти мух. Змочіть ганчірки або губки в яблучному оцті і розмістіть їх у різних частинах дому. Ви також можете налити оцет у миски і розмістити їх на кухонних столах або підвіконнях. Аромат оцту змушує мух відлітати. Можна також змоченою в оцті ганчіркою протерти всі поверхні та меблі.

Запашні трави. Виберіть рослини з приємним запахом – можна використовувати м’яту, розмарин або базилік. Розкладіть по кімнаті, особливо в тих місцях, де зазвичай з’являються мухи.

Використання пляшок-пасток. Такі пастки можуть допомогти знищити частину мух у вашому будинку. Візьміть пластикову пляшку об’ємом 1–2 літри. Виріжте верхню третину, переверніть її та вставте шийкою вниз пляшки. Закріпіть край скотчем або клеєм.

У пляшку налийте воду, змішану з невеликою кількістю цукру та ложкою оцту. Можна всередину замість цього покласти трохи старого варення.

Розмістіть у теплому місці та чекайте: мухи злетяться на запах, потраплять усередину та вилетіти вже не зможуть.

Пастка з оцту та мила. В скляну банку налийте 200 мл оцту та додайте кілька крапель рідкого мила. Струсіть банку так, щоб утворилася піна.

Накрийте плівкою та зробіть кілька отворів такого розміру, щоб мухи могли потрапити всередину. Поставте пастку на підвіконня. Мухи, потрапивши всередину, вже не зможуть вибратись назад.

Не дайте мухам зіпсувати ваше літо. Застосовуйте ці прості народні способи, щоб швидко позбутися цих надоїдливих комах у домі. Такі засоби не тільки допоможуть вам підтримати чистоту в будинку, а й дадуть змогу насолодитися літніми днями без надмірної кількості мух навколо.

Раніше ми писали також,  Як позбутися мурах у домі народними засобами .

Більше корисних порад та рецептів ви знайдете в розділі Корисно на нашому сайті.

Автор:
Ірина Мнішек

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися