Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Як харків`яни за борщ золоту медаль отримали

01.02.2020 11:00
Колаж Бріани Янковської
Колаж Бріани Янковської

50 років тому дуже модними були змагання за професіями. Харківські кулінари здобули в одному з таких конкурсів рішучу перемогу, до того ж нагодували всю столицю.

Газета «Соціалістична Харківщина» у номері  від 29 січня 1970 року писала: «Москва. Біля їдальні з вивіскою «Юність України» нескінченна черга. Частують москвичів харків’яни – учасники конкурсу кухарів, кондитерів, офіціантів усіх республік. Високу марку у відвідувачів здобули собі представники Харківської кулінарної школи і технікуму громадського харчування.

У меню харків’ян 100 назв. Усе враховане – смак, аромат, поживність. Український борщ прямо-таки полонив гостей, від похвал не втримались навіть члени журі. Сподобались і інші страви. С. Д. Розенберг, який очолював харківських кулінарів, враховуючи запити, раз у раз вносив зміни в калькуляційні картки. Навіть найсерйозніші суперники – москвичі і білоруси – заздрили харків’янам.

Був цей конкурс кілька місяців тому. А зовсім недавно С. Д. Розенберга викликали в Москву, в Міністерство торгівлі СРСР і вручили золоту медаль ВДНГ. Технікум громадського харчування одержав Диплом першого ступеня. Друге місце і срібну медаль присуджено викладачеві технікуму громадського харчування Г. Т. Ровенському». В. Антонюк, студент інституту громадського харчування.

Читайте також: Які модні тренди пропонували харків`янам півстоліття тому 

Автор:
Інна Можейко

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися