Як харків`яни за борщ золоту медаль отримали
50 років тому дуже модними були змагання за професіями. Харківські кулінари здобули в одному з таких конкурсів рішучу перемогу, до того ж нагодували всю столицю.
Газета «Соціалістична Харківщина» у номері від 29 січня 1970 року писала: «Москва. Біля їдальні з вивіскою «Юність України» нескінченна черга. Частують москвичів харків’яни – учасники конкурсу кухарів, кондитерів, офіціантів усіх республік. Високу марку у відвідувачів здобули собі представники Харківської кулінарної школи і технікуму громадського харчування.
У меню харків’ян 100 назв. Усе враховане – смак, аромат, поживність. Український борщ прямо-таки полонив гостей, від похвал не втримались навіть члени журі. Сподобались і інші страви. С. Д. Розенберг, який очолював харківських кулінарів, враховуючи запити, раз у раз вносив зміни в калькуляційні картки. Навіть найсерйозніші суперники – москвичі і білоруси – заздрили харків’янам.
Був цей конкурс кілька місяців тому. А зовсім недавно С. Д. Розенберга викликали в Москву, в Міністерство торгівлі СРСР і вручили золоту медаль ВДНГ. Технікум громадського харчування одержав Диплом першого ступеня. Друге місце і срібну медаль присуджено викладачеві технікуму громадського харчування Г. Т. Ровенському». В. Антонюк, студент інституту громадського харчування.
Читайте також: Які модні тренди пропонували харків`янам півстоліття тому
Змагання серед ветеранів: Слобожанські гвардійці вибороли 27 медалей на Strong Spirit's Games
У Будах на Харківщині пройшов шаховий турнір пам’яті Євгена Ткаченка
Харків’янин здобув «золото» на міжнародних змаганнях
Боксери Харківщини здобули три медалі міжнародного турніру