Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Геннадій Кернес – на лікуванні в Німеччині: офіційний коментар міськради

17.09.2020 12:36
Фото: liga.net
Фото: liga.net
На транспортуванні за кордон наполягли близькі харківського мера.

У ніч на 17 вересня голову Харківської міської ради літаком було доставлено у Німеччину. Наразі він перебуває на лікуванні у німецькій клініці. Про це 17 вересня повідомив директор Департаменту з питань інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко.

– Він (Геннадій Кернес. – Ред.) був у свідомості, у свідомості він перебуває і зараз. Сам Кернес не хотів залишати Україну і їхати до Німеччини, але під тиском близьких та рідних на це погодився, – зазначив речник Харківської мерії.

За словами Юрія Сидоренка, переліт харківський мер переніс нормально. Наразі Геннадій Кернес проходить додаткові обстеження, за результатами яких медики визначаться з подальшим лікуванням.

У вівторок стан здоров’я Геннадія Кернеса погіршився, водночас у мерії зазначають, що чутки про інсульт та кому – це фейки.

– Погіршення лікарі пов’язують з пораненням, які Геннадій Кернес отримав 28 квітня 2014 року. Коли під час пробіжки на нього стався замах, – підкреслив Юрій Сидоренко. – Унаслідок поранення було пошкоджено хребет, спинний мозок, одна з легень, печінку. Від всього цього Геннадій Кернес тоді оправився. Сьогодні це відлуння того пострілу.

Нагадаємо, 15 вересня у Харківській мерії повідомили, що Геннадій Кернес перебуває на лікарняному і в нього COVID-19. Водночас Юрій Сидоренко зазначив, що мер не планує лікуватися за кордоном.

Читайте також: Один клас у Чугуєві відправлений на самоізоляцію

 

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися