Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

На Куп'янському відтинку окупанти намагаються штурмувати українські позиції

05.11.2023 08:10

Оперативна обстановка на Куп'янському напрямку залишається складною. 

Підрозділи терористичної армії країни-агресорки протягом минулої доби продовжували безуспішні штурмові дії в районі Синьківки та Іванівки Харківської області. Українські захисники відбили близько 10 атак противника, повідомляє повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ. 

На Слобожанському напрямку противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень  вздовж державного кордону в бєлгородській області.

Минулої доби російські терористи продовжили обстрілювати Харківщину та інші регіони України.

«Зокрема, під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів Харківської, а також Чернігівської, Сумської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей», – повідомив начальник Харківського гарнізону Сергій Мельник.

Увечері 4 листопада ворог атакував крилатими та балістичними ракетами сусідні з Харківщиною Дніпропетровську та Полтавську області.

В результаті бойової роботи знищено три крилаті ракети «Іскандер-К», інформують у штабі Повітряних сил.

Нагадаємо, командувач Сухопутних військ ЗСУ повідомив, що ситуація на сході України залишається складною. Особливу активність російські окупанти проявляють у районі Куп'янська, де намагаються просунутися вперед одразу на кількох напрямкахРаніше він зазначав, що загарбники намагаються прорвати оборону українських військ, щоб вийти безпосередньо до Куп'янська – з подальшим його блокуванням та оточенням.

Ще раз нагадуємо, що триває евакуація жителів прикордонних громад Куп’янського району. Всіх евакуйованих забезпечать безоплатним проживанням, гуманітарною допомогою та медичною підтримкою. Також буде надано допомогу в оформленні довідки ВПО та відповідну грошову допомогу від держави та міжнародних організацій.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор:
Олег Артаєв

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися