Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

На Харківщині проведуть спецрейд

28.11.2023 20:53
Фото: Держекоінспекція
Фото: Держекоінспекція

Шукатимуть порушників як серед продавців, так і покупців.

У Харківській області Держекоінспекція проведе планову операцію «Новорічна ялинка», повідомляє «Слобідський край». Заходи з виявлення порушників торгівлі «новорічних» дерев пройдуть в місцях продажів, аби проконтролювати перевезення, заготівлю та реалізацію хвойних насаджень. 

«Підприємці, які здійснюють транспортування і продаж такої продукції повинні мати при собі накладну з лісництва, товаро-транспортну накладну, сертифікат радіаційного обстеження дерев, дозвіл на торгівлю з мокрою печаткою, а на зрізі кожного дерева повинен бути електронний чіп зі штрих-кодом лісового господарства, де її виростили», – попереджає пресслужба Державної екологічної інспекції в Харківській області. 

За порушення порядку придбання та збуту ялинок може загрожувати штраф від 510 до 1700 грн не лише продавцю, а і покупцю.

«Для того, щоб купити ялинку і не стати порушником, варто пам′ятати, що кожне дерево обов′язково має бути промарковане, – нагадує інспекція, і закликає кожного з відповідальністю ставитись до збереження лісових ресурсів та не ставати співучасниками злочинів проти довкілля.

Ми писали, де на Харківщині можна буде придбати ялинку до свят та якою буде ціна.

Нагадаємо також, що працівники Центрального парку завершили прикрашати до зимових свят станцію метро «Університет». Саме там у цьому році встановили головну ялинку Харкова.

Автор:
Дмитро Саломанка
Теги:

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися