Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Екстрені бригади Харківщини отримали нові автівки швидкої допомоги

12.12.2023 21:31
Фото: пресслужба ХОВА
Фото: пресслужба ХОВА

Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав сім нових автомобілів.

Вже сьогодні одна із «швидких» вирушила до Лозівського району, інші шість працюватимуть у Харкові та на сході області, повідомляє «Слобідський край».

– Авто обладнані відповідно до європейських стандартів. Зокрема, є автопульси, які дозволяють проводити непрямий масаж серця пацієнта незалежно від його положення. Додатково також нам передали від німецьких партнерів з Кельна такі самі апарати, – повідомив директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктор Забашта.

– Це результат нашої спільної роботи з Харківської обласною радою та Великопольським воєводством. Вперше про допомогу у вигляді таких авто говорили ще під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад. Сьогодні – вже маємо результат, – відзначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов. – Потреба у автомобілях швидкої допомоги є постійною, адже, на жаль, нашим медикам доводиться працювати і на складних прифронтових ділянках. Після обстрілів вони разом з ДСНС першими з’являються на місці.

Загалом ці сім автівок коштують 1 мільйон євро, повідомили в ХОВА.

Нагадаємо, у Харкові бригада екстреної медичної допомоги успішно провела реанімацію 58-річної жінки, в якої констатували клінічну смерть.

Автор:
Дмитро Саломанка

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися