Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Загинули кілька сотень корів на підприємстві в Харківській області

16.06.2022 19:45
Фото: realist.online
Фото: realist.online
Племінний завод із розведення великої рогатої худоби, що розташований у Кутузівці Харківської області, перебуває під обстрілами.

Через бойові дії дослідницьке господарство «Кутузівка» (ДП ДГ «Кутузівка» Північного Сходу НААН) втратило понад 400 голів великої рогатої худоби. Це підприємство є племінним заводом із розведення ВРХ української чорно-рябої молочної породи. Територія, де розташоване підприємство (Кутузівка, Харківський район), перебуває під обстрілами. Як зазначають у Держпродспоживслужбі, через це ускладнені заходи з належного поводження із загиблими та уцілілими тваринами.

– Потрібен висновок військових щодо безпеки та допуску цивільних осіб до господарства, – підкреслюють у відомстві.

Разом з цим у Держпродспоживслужбі повідомляють, що упродовж березня-червня на території Харківщини не зареєстровано особливо небезпечних хвороб тварин та птиці.

– Де була можливість, проводилися планові щеплення. Ветеринари допомагали тваринам у метро, забирали собак, котів на вокзалі, коли люди не мали змоги евакуюватися разом із ними, і з волонтерами прилаштовували їх, – зазначають у Держпродспоживслужбі.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися